SZEPTEMBER 16: BUDAKALÁSZ

A Magyar vándor c. sorozat keretében 2016. szeptember 16-án Valcsicsák Zoltánt látja vendégül a budakalászi művelődési ház. Szeretettel várjuk a messzi világok iránt érdeklődő, nyitott közönséget ezen alkalommal is! A belépés – mint eddig is – díjtalan.

Valcsicsák Zoltán először 2011-ben a fenntartható fejlődés, a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése vitte Bhutánba. Ezen az első útján – amelyet több másik követett – a Loden Alapítvány önkénteseként megismerte Bhután rejtett arcait, beleszeretett az országba, és az élete megváltozott. Hazatérve többedmagával megalakította a Magyar-Bhutáni Baráti Társaságot, amelynek elnöke. Kezdeményezte az első bhutáni filmfesztivált, számos bhutáni előadót hívott meg hazánkba, a témában előadásokat és beszélgetéseket tart, utazó csoportokat vezet, kreatív és vállalkozó kedvű bhutániak felkarolásán dolgozik, és minden évben hosszabb időt Sárkányföldön tölt.

Valcsicsák Zoltán a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke.
A Magyar-Bhutáni Baráti Társaság 2012-ben alakult, célja a távoli és ismeretlen Bhután megismertetése a Magyarországon élőkkel és a két ország közötti kapcsolatok fejlesztése. Az egyesületnek jelenleg közel 120 tagja van. A szervezet – számos nagy sikerű budapesti és vidéki rendezvénye mellett – 2013-ban megszervezte a világ első bhutáni filmfesztiválját, részt vett a bhutáni anyakirályné 2014-es magyarországi látogatásán, társszervezője volt a brüsszeli „Buddhista értékek az üzleti életben” c. konferenciának, 2015-ben meghívott előadója volt a Bhutánban rendezett Nemzetközi Bruttó Nemzeti Boldogság konferenciának, illetve kezdeményezte az első bhutáni-magyar hagyományos íjásztalálkozót, amelyre 2016. márciusában került sor Bhutánban.
További részletek: www.bhutan.info.hu

Valcsicsák Zoltán Álmomban Bhutánban ébredtem c. könyvét dedikálja az előadás után, amelyet a helyszínen meg is lehet vásárolni. A 376 oldalas kötet az első magyar nyelvű könyv Bhutánról, amely személyes napló, részletes útikönyv és portrékötet egyben. 32 oldalnyi színes képpel, sok hasznos információval és lélekemelő történettel a himalájai királyságról.
Részletek a könyvről: www.bhutankonyv.hu

Esemény Facebook oldala ITT