A KÍNAI-BHUTÁNI KAPCSOLATOK – nyilvános rendezvény

Bhután két atom nagyhatalom, Kína és India, árnyékában él, amelyek meghatározzák az életét. Tibet függetlenségének elvesztése az 1950-es években, az azóta fennálló határviták, és Bhután Indiához fűződő erős stratégiai kapcsolata, mind-mind befolyásolják, néha terhelik, a jelenlegi kínai-bhutáni kapcsolatokat.Ugyanakkor Bhután jó szomszédi viszonyra törekszik, évente egyre több kínai turista érkezik az országba, és kínai magán adományokból nemrég átadtak Thimphuban, a fővárosban, egy hatalmas Buddha szobrot.

A kínai és a bhutáni külügyminiszter találkozója

Következő rendezvényünkön vendégünk Salát Gergely Kína-kutató Valcsicsák Zoltánnal a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnökével beszélget a két ország és a himalájai régió jelenlegi helyzetéről és várható jövőjéről, a hallgatóság aktív bevonásával.

Salát Gergely (1975) Kína-kutató, egyetemi oktató. A PPKE BTK Kínai Tanszékének vezetője, az ELTE egyetemi docense, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója. Szakterülete a kínai jog- és intézménytörténet, valamint a jelenkori kínai kül- és belpolitika.

Időpont: 2021. október 7. 19 óra
Helyszín: MagNet Ház, Lótusz terem, Andrássy út 98. A Bajza-utcai metrómegállóhoz közel. 

A belépés ingyenes, a Bhután Társaság részére adományokat elfogadunk. A rendezvény járványkorlátozásokkal nem jár